Бразилският вратар Ренан дос Сантос със сигурност ще напусне „Лудогорец“ след края на сезона, научи „България Днес“. Договорът на стража изтича, а той отказва да го поднови.

Последното предложение е отхвърлил преди разпускането на отбора заради спирането на първенството. Ренан не е доволен от статута си на резерва при шампионите. Той загуби титулярното си място след идването на Пламен Илиев в Разград в началото на миналата година.

В момента дори е трети избор на Павел Върба. Измести го Владислав Стоянов, който се върна на терена след дълго отсъствие заради тежка травма.

Именно двамата българи се очертават като избраниците за вратари в „Лудогорец“ идния сезон. На Стоянов ще бъде предложен нов договор, тъй като и неговият изтича. Не се очаква да има проблеми с предписването, въпреки че финансовите параметри в него са занижени.

Интерес към Ренан имат клубове от родината му и той най-вероятно ще се завърне в Бразилия през лятото. Преди време бе спряган и за трансфер във френската Лига 1, но на този етап това изглежда малко вероятно.

В момента стражът е в България. Той избра да остане в Разград, въпреки че чужденците в тима получиха разрешение да се приберат по родните си места.

Той подържа форма със занимания в двора на блока, където живее. В ролята на негови треньори влизат жена му и двете им деца.

„Лудогорец“ ще задържи Козмин Моци за още две години, съобщи румънското издание Telekom. Според медията 35-годишният футболист вече се е разбрал с ръководството на клуба относно удължаването на договора.

Моци пристигна в Разград от „Динамо“ (Букурещ) през юли 2012 година срещу сумата от около 400 000 евро. Оттогава румънецът има 277 мача за разградския клуб, в които е вкарал 33 гола.