Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев заяви, че оперативната дейност в клуба е блокирана от извънредното положение в страната. Шефът на "орлите" потвърди вчерашното съобщение от Разград, че шампионите ще кандидатстват по програмата "60/40" на правителството.

"За съжаление оперативната дейност на клуба е блокирана от момента, когато беше обявено извънредното положение. Това довежда до сериозни проблеми, нашата основна дейност е блокирана, но ръководството на Лудогорец предприе сериозни антикризисни мерки".

"Кандидатствахме по правителствената програма за подпомагане на бизнеса, програмата "60/40", запознахме собствениците Кирил и Георги Домусчиеви с нашите мерки. Футболните клубове попадат в тази програма, на всички тях дейността им е блокирана, те просто не работят, респективно и техните служители също". 

"За да участваш в тази програма трябва да си изряден данъколпатец, от началото на годината сме платили два милиона, за миналата година са 6.5 милиона за данъци и осигуровки. Това е сериозна предпоставка за дадена фирма да кандидатства по тази програма", каза директорът на Лудогорец в "Здравей, България".