Вратарят на Лудогорец Ренан дос Сантос потвърди пред бразилски медии, че неговата мечта е да завърши професионалната си кариера в Ботафого. Ренан напусна "Фогео" през 2015-а година след осем сезона в гранда от страната на кафето.

„Имам това желание да се случи, да. Стартирах през 2006-а година и изкарах добри години. Ако клубът е добре настроен към тази идея, за мен ще бъде удоволствие да се завърна”, каза 30-годишният вратар.

По време на престоя си в бразилския клуб Ренан имаше съпротивата на Жеферсон, който се завърна в Ботафого през 2009-а година. Ренан коментира и престоя на Пауло Аутуори на „Хювефарма Арена”.

„Той имаше предложение от българския клуб и ми се обади. Аз му казах да идва веднага. Впечатлително бе как третира хората и разговаря с тях – от чистачката до шефовете. Винаги е много коректен, отдаден, смел и честен".

"По време на предсезонната ни подготовка той ни показа защо е шампион. Добра работа, с логика. Казах му, че ние сме много офанзивен отбор, като тогава защитата ни беше дезорганизирана. Той ме разбра и обърна внимание на отбраната. Когато напусна, остави отбора на върха”, акцентира Ренан дос Сантос.