Байерн Мюнхен и Реал Мадрид ще играят за място на финала на Шампионската лига по футбол за осми път в историята, определи тегленият днес жребий. Другата двойка е Ливърпул - Рома.

Реал Мадрид играе за осми пореден път на полуфиналите в Шампионската лига и е отпадал за последно през 2015-а година. Миналата година испанците победиха германците на четвъртфиналите.

Байерн и Реал Мадрид ще играят за осми път в историята на турнира на полуфиналите. Общият брой на мачовете помежду им е 24, като паритетът в статистиката е пълен - по 11 победи и две равенства. Реал има 37 вкарани гола, а Байерн - 36.

Рома е достигал само веднъж до тази фаза в историята си и това беше през сезон 1983/1984. Италианците победиха с общ резултат 3:2 шотландския Дънди Юнайтед, а на финала загубиха с 2:4 след дузпи на собствения си стадион именно срещу Ливърпул.

Рома и Ливърпул също са с изравнена статистика - по две победи и едно равенство в пет мача. Италианците обаче са вкарали само два гола срещу пет за англичаните. 

На жребия присъстваха кметът на Киев и бивш професионален боксьор Витали Кличко, както и легендарният украински нападател Андрий Шевченко.