Барселона - Севиля, мач от 12-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Ноу Камп", начало 21.00 часа.

 

Барселона:

Вратари: Тер Стеген, Масип

Защитници: Матьо, Вермаелен, Алвеш, Пике, Бартра, Масчерано, Алба, Адриано, Монтоя,Дъглас,

Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Шави, Рафиня,Сержи Роберто

Нападатели: Меси, Суарес, Неймар, Педро, Мунир

Контузени: Иниеста


ПРОГНОЗА: Барселона посреща Севиля в пореден мач от испанската Примера Дивисион. Каталунците ще искат да постигнат трета поредна победа във всички турнири и да не позволяват на лидера Реал Мадрид да се откъсне.

В края на миналия месец и началото на този Барса допусна два поредни удара от Реал Мадрид и Селта, но след това отговори с победа срещу Аякс и обрат срещу Алмерия.

Сега каталунците ще искат на всяка цена да спечелят трети пореден успех. Това ще им позволи да се концентрират върху предстоящите нови два важни мача като гост на АПОЕЛ в Шампионската Лига и на Валенсия в първенството.

Треньорът на домакините Луис Енрике трябва да преодолее проблема с прекъсването на ритъма на отбора заради паузата за мачовете на националните отбори. Точно сега обаче тя се отрази много по-малко на Барса отколкото в предишни периоди. Шави вече не е част от националния отбор, Луис Суарес също не игра за Уругвай заради влизащото в сила наказание за националните мачове, Меси игра само едно полувреме във вторник в контролата срещу Португалия и в него изобщо не се напъва. Повечето защитници също не бяха натоварени.

Така сега играчите на Барса ще са пределно мотивирани и фокусирани върху мача срещу Севиля. Статистиката е на страната на домакините, които имат 5 поредни победи срещу Севиля във всички турнири. Гостите пък имат само една точка в последните си 10 гостувания на "Ноу Камп".

Мачът ще е специален за Иван Ракитич, който за първи път ще се изправи срещу бившия си отбор, където прекара 5 сезона преди да дойде в Барса. Също специален ще е мачът и за играещите под наем в Севиля играчи на Барса Жерард Деулофеу и Денис Суарес. И двамата със сигурност ще искат да покажат на Луис Енрике, че е сбъркал като не ги е задържал.

Севиля се намира в добра форма и при победа дори ще изпревари Барса в класирането. Класата на каталунците обаче е по-висока и особено на собствен терен те са фаворити за успеха.


Резултат: 3:1