Барселона - Алавес, среща-реванш от 1/16-финалите в турнира за купата на Испания. Стадион "Ноу Камп", 22.30 часа българско време.


Групата на Барса за мача:

Вратари: Пинто, Ойер

Защитници:  Монтоя, Пуйол, Планас, Адриано

Полузащитници:  Масчерано, Сонг, Дос Сантос, Серхи Роберто, Тиаго Алкантара, Сеск Фабрегас

Нападатели:  Педро, Вия, Деулофеу, Тейо



Прогноза на Gol.bg:

Барселона вече си осигури място в следващата фаза след класическа победа като гост над този съпeрник и двубоят на стадион "Ноу Камп" ще бъде за протокола.

Наставникът на каталунците Тито Виланова си позволи лукса да остави извън групата за мача своите три суперзвезди Лионел Меси, Шави и Андрес Иниеста, както и други основни играчи като Пике, Алба, Бускетс и Виктор Валдес.

Виланова дава шанс за изява на футболисти, която не са особено познати на широката публика - вратарят Ойер Олазабал и Карлес Планас, както и обещаващите Серхи Роберто, Деулофеу и Кристиян Тейо.

21-годишният Планас има над 60 мача за втория отбор на Барселона, като той е част от академията на клуба от 10-годишен. Младокът играе предимно като ляв краeн защитник, но в последните мачове на Барселона Б е централен защитник.

По всяка вероятност място в титулярната единайсеторка ще получи Деулофеу, който се намира в невероятна форма и през уикенда заби два гола във вратата на Сантандер за втората формация на каталунците. Така стрелецът вече има 9 гола в 12 мача.

Макар все още да е измъчван от мускулни проблеми, бразилецът Адриано намери място в групата на отбора.

Отборът на Алавес дори не си прави илюзии, че може да стигне до фантастичен обрат, с който да елиминира своите домакини. Гостуващият тим ще е доволен и на минимална загуба с цел да не бъде допуснат срамен разгром.

Голяма част от титулярите на Барселона няма да вземат участие в двубоя, но гладните да се докажат младоци могат да предложат истинска голова фиеста, затова ще заложим на гръмка домакинска победа с поне четири гола разлика.


Резултат:  Барселона - Алавес  5:1