Новият треньор на Милан Масимилиано Алегри смята, че отборът на Интер е по-добър от неговия тим, Рома и Ювентус.

Определено специалистът, който през миналия сезон бе начело на Каляри, оценява всичко, което постигнаха "нерадзурите" през миналата кампания, когато под ръководството на Жозе Моуриньо тимът направи исторически требъл, който ще бъде помнен дълго време.

Въпреки че призна надмощието на градския съперник, Алегри смята, че битката за титлата ще бъде ожесточена, каквато бе и през миналия сезон.

"В момента Интер са по-добри от нас, Рома и Ювентус. Мисля обаче, че всички тези четири отбора ще се борят здраво за титлата в Калчото", заяви Алегри пред "Кориере дело Спорт".

"Нека си спомним, че през миналия сезон по едно време Милан бе много близо до Интер и му дишаше във врата, това нещо може да се наблюдава и през новия сезон", добави младият специалист.

Алегри коментира и спекулациите около Роналдиньо и Дженаро Гатузо, които са спрягани за трансфери в други клубове. Рони е желан от Лос Анджелис Галакси и Фламенго, а Гатузо е изкушаван от гръцкия гранд Олимпиакос.

"Докато те двамата са в отбора, аз ще разчитам на тях. Роналдиньо има технически качества, каквито не може да бъдат намерени никъде по света", завърши наставникът на "росонерите".