Борусия Дортмунд - Айнтрахт Франкфурт, двубой от 21-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари:  Вайденфелер, Лангерак

Защитници:  Пишчек, Сократис, Шмелцер, Фридрих, Зар, Кирх

Халфове: Кел, Шахин, Гроскройц, Мхитарян, Хофман, Йожич

Нападатели: Обамеянг, Левандовски, Дукш, Шибер

Контузени:  Гюндоган, Суботич, Блашчиковски, Хумелс, Дурм, Ройс, Бендер

 

Прогноза на Gol.bg:

Двата тима излизат за втори път един срещу друг тази седмица, след като преди дни Борусия елиминира своя опонент за Купата след късна победа с 1:0 във Франкфурт.

Вицешампионът на Германия и Европа е без победа на свой терен в първенството вече четири мача, което е най-дългата подобна серия от 2006 година насам. Тогава под ръководството на Берт ван Марвайк тимът нямаше победа на свой терен в пет поредни срещи.

В миналия кръг Дортмунд разби Вердер Бремен с 5:1 и постигна най-голямата си победа като гост през сезона. Франкфуртци биха на свой терен "адаша" Айнтрахт Брауншвайг с 3:0 и на свой ред записаха най-голямата си победа като домакин през кампанията.

Макар все още да летят близо до опасната зона, "орлите" видимо се намират в подем. Като изключим гостуването им на хегемона Байерн, те се представят великолепно, защото имат три победи и равенство в последните си пет мача. За сравнение, в 15-те срещи преди това отборът спечели само 11 пункта.

Ако Борусия спечели днешния мач, ексцентричният треньор на тима Юрген Клоп ще запише победа №111 начело на клуба в Бундеслигата, като по този начин ще се изравни с рекордьора Отмар Хитцфелд.

Любопитна статистика: в последните си четири мача у дома, в които Дортмунд не спечели нито един, изстрелите към двете врати са били 58:29 в полза на "жълто-черните", но головата разлика - 3:8.

Борусия е постигнал цели 38 победи срещу Айнтрахт в Бундеслигата, което е рекорд за домакините. На свой терен те имат 27 успеха, при 7 поражения в 40 мача срещу тима от Франкфурт.

Гостите обаче са неудобен противник за голаджията на Борусия Роберт Левандовски. Полякът е играл четири пъти срещу този противник в първенството, без да успее да му отбележи нито едно попадение.

В шампионските си години 2011 и 2012 Борусия се славеше като отбор със солидна защита. След травмите на централните защитници Хумелс и Суботич обаче нещата се промениха.

В момента Дортмунд е в серия от 11 поредни мача, в които не е запазвал мрежата си суха. Нещо, което се случва на клуба за първи път от десет години насам.

До последно под въпрос за мача ще бъдат Свен Бендер и Марко Ройс, като по всяка вероятност двамата ще получат почивка. Бендер получи разтежение в бедрото. Ройс е измъчван от разкъсване на мускулни влакна, но контузията е сравнително лека.


Резултат:  Борусия Дортмунд - Айнтрахт Франкфурт 3:1