Европейските грандове буквално полудяха по легендарния вратар Джанлуиджи Буфон.

Капитанът на италианския хегемон Ювентус вчера обяви, че съботното домакинство на Верона ще е последният му мач за "бианконерите". 40-годишният страж беше взел решение да прекрати кариерата си, но може и да размисли.

"Ще реша в следващите няколко дни, защото напоследък пристигнаха много интересни предложения", разкри вратар №1 на планетата за 2017 г. Думите му предизвикаха истински фурор сред най-тиражираните издания на Стария континент.

Gazzetta dello Sport обяви, че европейският клубен шампион Реал Мадрид е готов да предложи титулярно място на Буфон и заплатата, която в момента взима в Юве. Tuttosport съобщава, че мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо иска да види легендата на "Олд Трафорд" и при подобна развръзка е готов да пусне Давид Де Хеа на "Сантиаго Бернабеу".

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп пък има намерения лично да навие Буфон да избере "Анфийлд", пише Metro. Според Canal Plus вратарят има апетитна оферта и от ПСЖ, откъдето са готови да му предложат двугодишен договор.

Президентът на Юве Андреа Аниели вчера заяви, че клубът е предложил всичко на Буфон – да пази още година, да заеме пост в треньорския щаб или ръководството. "Има много оферти от различни клубове. Знае, че ще подкрепим всеки негов избор. Благодарим му за всичко", добави босът на "бианконерите".