Бенфика - Байерн Мюнхен, четвъртфинален мач-реванш на Шампионската лига. Стадион "Ещадио да Луж" в Лисабон, 21.45 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх, Щарке
Защитници: Мартинес, Алаба, Лам, Кимих, Бернат, Рафиня, Ташчъ
Полузащитници: Алонсо, Тиаго Алкантара, Дъглас Коста, Роде, Видал, Гьотце, Рибери, Коман
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Грийн
Контузени: Бадщубер, Робен
Извън групата: Боатенг, Бенатия


Прогноза на Gol.bg:

Байерн Мюнхен излиза на португалска земя близо година след срамното поражение с 1:3 от Порто на същата фаза в надпреварата. Този път баварците разполагат с крехка преднина от първия мач и ще гостуват на Иберийския полуостров на реванша.

Баварският колос има добри показатели като гост на Бенфика - победа и две ремита. През 1976 и 1981 година двата мача на този терен завършват без голове, а през 1995 година мюнхенци печелят с 3:1.

Като цяло най-успешният германски клуб играе успешно в Лисабон, защото има победи с 5:0 и 1:0 над Спортинг, както и успех с 2:0 над Беленензеш. Единствената загуба на Байерн на португалска земя в 12 мача е именно споменатото поражение от Порто преди година.

Статистиката показва, че в предишните девет елиминационни срещи, в които Байерн е постигал победа у дома в първия мач, винаги се стига до щастлив край за тях. За отбелязване е обаче, че баварците нямат победа далеч от дома в последните си шест елиминационни срещи (три ремита и три поражения). 

Бенфика има впечатляващи показатели срещу германци в евротурнирите - десет победи, седем равенства и само две поражения в общо 19 мача, като в 12 от тях дори не е допускал попадение.

Интересното е, че португалският клуб продължава напред в евротурнирите във всеки един от последните три случая, в които е губил първия мач като гост в елиминационна фаза.

"Орлите" разполагат със здрава защита, но голямата им звезда Николас Гайтан е с травма, а титулярният нападател Жонас пропуска мача заради наказание. Ще заложим на равенство, което би пратило германците на полуфиналите.


Резултат:  Бенфика – Байерн Мюнхен 1:1