Ливърпул - Челси, двубой от 36-ия кръг на Висшата лига, стадион "Анфийлд", 16:05 часа българско време.

Групата на Ливърпул за мача:

Вратари: Миньоле, Джоунс

Защитници: Фланаган, Шкъртел, Агер, Джонсън, Кели, Туре, Сако, Сисоко

Полузащитници: Джерард, Коутиньо, Стърлинг, Алън, Моузес, Тейшейра, Лейва

Нападатели: Суарес, Стъридж, Аспас, Алберто

Контузени: Енрике, Коатес
Наказани: Хендерсън

Групата на Челси за мача:

Вратари: Шварцер, Иларио

Защитници: Кейхил, Аспиликуета, Луис, Аке, Коул, Иванович

Полузащитници: Лампард, Оскар, Микел, Шюрле, Вилиан, Азар, Ван Гинкел, Матич, Салах

Нападатели: Торес, Ба, Ето'о

Koнтузени: Чех, Тери
Наказани: Рамиреш

Прогноза на Gol.bg:
Ако днес Ливърпул спечели три точки ще се доближи изключително близо до титлата във Висшата лига и практически на 99 процента ще стане шампион, тъй като едва ли има кой да спре "Червените" в следващите мачове до края. Това е и най-сериозният тест пред момчетата на Брендън Роджърс в мачовете до края.

"Мърсисайдци" могат да бъдат улеснени допълнително от факта, че Моуриньо планира да заложи предимно на резерви в днешния мач, тъй като португалецът смята, че отборът му има по-големи шансове да триумфира в Шампионската лига. Пред тима предстои реванш срещу Атлетико Мадрид от 1/2-финалите, след като в първата среща двата врътнаха нулево реми на "Висенте Калдерон".

Специалния пък планира да съхрани основните си играчи именно за реванша срещу "Дюшекчиите". Неманя Матич и Мохамед Салах няма как да играят в ШЛ през този сезон с лондончани, така че вероятно днес ще са титуляри.

Отборът обаче има много кадрови проблеми и Чех и Тери са контузени и със сигурност са аут за срещата, а Рамиреш е наказан. Азар и Ето'о попаднаха в групата, но са под сериозна въпросителна за днешния мач.

За домакините аут са Енрике и Коатес, а наказан е Хендерсън. Освен това Моузес няма как да играе срещу лондончани по обясними причини, а Стъридж има лек проблем и състоянието му ще се оценява непосредствено преди мача.

Съдбата на Ливърпул се намира изцяло в ръцете на отбора и "Мърсисайдци" имат пред себе си уникален шанс да спечелят първа титла от 1990 година насам.

Отборът се намира във феноменална серия от 11 поредни победи във Висшата лига и днес ще гони 12-ата такава. Челси пък е постигнал 3 победи в последните си 5 мача от всички турнири.

"Сините" обаче имат по-добри показатели в последните с 5 директни мача между двата отбора, тъй като са постигнали 2 победи и са допуснали 1 загуба, а в останалите две срещи двата тима са завършили при равенства.

Нашата прогноза за този мач е успех с 2:0 за домакините.

Резултат: Ливърпул - Челси 2:0