Хърватия - Англия, среща от 1/2-финалите на Световното първенство в Русия, стадион "Лужники", Москва. 21:00 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора:

ХЪРВАТИЯ: Субашич, Вида, Ловрен, Чорлука, Стринич, Брозович, Ракитич, Ребич, Модрич, Перишич и Манджукич

АНГЛИЯ: Пикфорд, Уолкър, Стоунс, Магуайър, Трипиър, Али, Хендерсън, Лингард, Йънг, Стърлинг и Кейн

Прогноза на Gol.bg:
В състава на "Трите лъва" няма никакви кадрови проблеми, след като Варди и Хендерсън преодоляха болежките си и са на линия за днешната среща, докато хърватите се надяват силно, че Вършалко и Субашич ще са готови за мача, след като и двамата имаха оплаквания. 

Това е осмата среща между тези две страни, като англичаните имат на сметката си четири победи срещу този противник. За последно тези две нации се срещнаха на голям турнир в груповата фаза на Евро 2004, когато британците спечелиха с 4:2.

Това е трети 1/2-финал на Мондиал за британците. През 1966 година те вдигнаха световната титла , след като се класираха на финала след успех с 2:1 над Португалия, а през 1990 година загубиха от дузпи срещу Германия на 1/2-финалите.

Хърватите за втори път достигат до тази фаза на турнира, след като сториха това преди точно 20 години - през 1998 година. 

Победителят от днешната двойка ще срещне в спора за трофея Франция. 

Като цяло очакванията за зрелищна среща са на път да се случат и нашата прогноза за този мач е успех с 2:1 за англичаните.

ПРОГНОЗА: Хърватия - Англия 1:2