Хъдърсфийлд - Ливърпул, мач от 25-тия кръг на Висшата лига на Англия, стадион “Джон Смит”, 22:00 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Юрген Клоп и Давид Вагнер подновяват приятелското си съперничество тази вечер, когато Ливърпул гостува на Хъдърсфийлд. “Червените” влизат в мача след серия от две поредни загуби - от Суонзи за лигата и от Уест Бромич за ФА Къп, така че ще трябва да дадат най-доброто от себе си, за да се върнат на победния път. 

Клоп все пак не е притеснен от лошата серия, след като пък преди това Ливърпул бе в поредица от 18 поредни мача без загуба. 

“Така е във футбола, така е и в живота. Преди две седмици бяхме в серия от 18 поредни мача без загуба и след това всичко се промени след тези две поредни поражение. Но това е нормално, за нас е важно да се чувстваме добре. 

Истината е, че трябва да играем по-добре, отколкото в предишните мачове. Полезно е да си научиш уроците след някоя загуба. Ако не го направим, значи сме глупави. Не гледам 4-5 седмици напред, просто искаме да спечелим следващият си мач. Трябва да покажем на какво сме способни. Хъдърсфийлд е специално място, целият град се бори за първенството. 

Те не очакват брилянтен футбол, а истинска битка и заради това отборът им е много труден за побеждаване. Ние трябва да изиграем добър мач, за да си тръгнем с трите точки”, каза Клоп. 

Домакините най-вероятно ще бъдат без полузащитника Дани Уилямс, но Теренс Конголо би трябвало да се завърне в състава, след като се възстанови от разтежение. Вагнер може да разчита още на Аарън Муй, Алекс Притчърд, Кристофер Шиндлер и Йонас Льосл. 

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън може да запише първо участие от около месец. Халфът игра час и половина при забубата от Уест Бромич. Аут за двубоя са Рагнар Клаван и Адам Лалана, а Даниел Стъридж бе даден под наем на Уест Бромич.

Резултат: 0:2