Арсенал – Саутхемптън, мач от 12-ия кръг на Висшата лига, стадион „Емиратс“, 18:30 часа, съдия Стюърт Атуел

Контузени за Арсенал: Уелбек, Лихтщайнер, Елнени, Мавропанос
Контузен за Уулвърхемптън: Хота

Прогноза

Новата сериозна контузия на Дани Уелбек със сигурност разтърси Арсенал, който все пак ще опита да завърши позитивно седмицата, побеждавайки новака Уулвърхемптън у дома. 

Вълците започнаха силно кампанията, но напоследък регистрираха спад в представянето си, като загубиха 3 поредни мача и вкараха само два гола в тях, което не се харесва на треньора Нуно Еспирито Санто. 

Все пак в миналия си мач те измъчиха сериозно Тотнъм, след като от 0:3 почти стигнаха до равенство, което носи поводи за оптимизъм преди сблъсъка с другия тим от Северен Лондон. 

Потенциалът на Артилеристите в атака е сериозен и точно това остава най-силната част от играта на тима. След 5 гола през октомври Пиер-Емерик Обамеянг бе избран за играч на месеца и заедно с Александър Лаказет и Месут Йозил ще бъде сериозна заплаха за гостуващия състав. 
 
Арсенал увеличи серията си без загуба на 15 мача във всички състезания, спечели 4 от последните си 5 домакинства и няма поражение от Уулвс от 1979-а година, като серията достигна до 19 срещи, което естествено не прави перспективата за Вълците особено оптимистична. 
 
Лондончани са невероятно солидни срещу новаците у дома напоследък, след като спечелиха 19 от завършиха наравно в 2 от последните си 21 мача срещу тимове влезли в елита и сега също би трябвало да спечелят. Проблемите в защита за Унай Емери остават, но класата в нападение би трябвало за пореден път да направи разликата, а и трите точки изглеждат задължителни преди паузата за мачовете на националните отбори. 
 
Резултат: Арсенал – Уулвърхемптън 3:1