Треньорът на Локомотив Пловдив Стефан Генов вярва, че футболистите му ще се представят на ниво и ще вземат нещо от Битката за Пловдив срещу Ботев.

Генов е оптимистично настроен преди днешната среща и обяви, че Ботев не е фаворит в мача.

„Ботев Пловдив не е фаворит в дербито. Шансовете и на двата отбора за успех са 50 на 50. Знаете, че в подобни мачове моментната форма няма никакво значение".

"Футболистите ни се готвят с огромно настроение и са мотивирани да се раздадат докрай, за да зарадват с победа привържениците ни. Те ясно показаха, че за тях двубоят с Ботев е най-важният и под №1. При съперника има немалко скъпоплатени играчи".

"Може би само месечното възнаграждение на колегата Станимир Стоилов и останалите от екипа му е равно на заплатите на целия ни отбор плюс треньорския щаб. На терена обаче не играят парите".

"Много е важна мотивацията, а в нашия отбор тя е налице и се надявам момчетата да покажат най-доброто от себе си на самия мач, за да зарадваме нашите фенове".

"Оценяваме реално възможностите на отбора си, дербитата между двата отбора са напълно непредвидими”, заяви пред "7 дни спорт" треньорът Стефан Генов.