Байерн Мюнхен - Нюрнберг, двубой от 14-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Хумелс, Боатенг, Зюле, Алаба, Кимих, Рафиня, Май
Полузащитници: Мартинес, Ренато, Горецка, Тиаго, Рибери, Робен, Коман
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Гнабри, Вагнер
Контузени: Толисо, Хамес


Прогноза на Gol.bg:

Германският шампион приема един от най-подходящите противници, с който ще може да напомпа самочувствието си, защото гостите нямат победа от септември месец насам, печелейки само три точки в последните седем кръга.

За баварците обаче сигналната лампа трябва да бъде сензационното равенство 3:3 с друг опашкар тук - Фортуна. Дюселдорфци измъкнаха точката без да се напрягат особено, възползвайки се от грубите грешки в защита на най-успешния германски клуб.

Именно гафовете в защита и липсата на концентрация във важни моменти отнеха куп точки на шампионите и в момента те изостават с цели девет от лидера Борусия Дортмунд. Затова момчетата на Нико Ковач нямат право на нови грешни стъпки, не и срещу тимове, сочени за кандидати за изпадане.

За последно двата отбора се срещнаха през сезон 2013/2014, когато баварците спечелиха с по 2:0. В последните им десет мача в Мюнхен гостуващият тим има само една спечелена точка, а като цяло балансът тук е 23:3 победи за Байерн в 30 мача, при голова разлика 66:19. 

Последният успех на Нюрнберг над Байерн в Бундеслигата е от 2007 година, а в следващите 12 шампионатни срещи франките изковаха четири ремита и загубиха осем пъти. За последно те биха в Мюнхен през 1992 година. Смятаме, че и този път няма да има изненада.


Резултат: Байерн Мюнхен - Нюрнберг 3:0