Монако - Борусия Дортмунд, среща-реванш от 1/4-финалите на Шампионската лига, стадион "Луи II", 21:45 часа българско време.

Вероятните състави на двата тима:

МОНАКО: Субашич, Глик, Джемерсон, Менди, Туре, Лемар, Бакайоко, Моутиньо, Силва, Фалкао и Мбапе

БОРУСИЯ: Бюрки, Сократис, Гинтер, Шмелцер, Пишчек, Вайгъл, Кастро, Пулишич, Дембеле, Ройс и Обамеянг


Прогноза на Gol.bg
"Монегаските" спечелиха визитата си в Германия с 3:2, но ситуацията там бе деликатна, тъй като ден преди това играчите на Борусия изпаднаха в тотален шок, след като за малко автобусът им да бъде взривен след терористичен акт.

Логично е след такова преживяване да не можеш да покажеш най-доброто от себе си. И двата тима имат кадрови проблеми преди днешния мач на "Луи II" в княжеството.

За домакините аут са Бошилия, Карийо и Сидибе, които са контузени, както и Фабиньо, който е наказан. Гостите от своя страна ще бъдат без Гьотце, Бартра и Шюрле, които са с травми.

Испанецът пострада при въпросния акт на насилие и претърпя много тежка операция на ръката. 

Статистиката показва, че последните 5 тима, които печелят гостуването си в елиминациите на Шампионската лига с 3:2 продължават напред в турнира. 

Монако пък успя да спечели четири от последните си пет мача срещу германски отбори у дома във всички турнири. Единственото им поражение от тези срещи на родна земя бе срещу Гладбах през 1996 година с 0:1 за Купата на УЕФА.

"Монегаските" имат пред себе си страхотен шанс да достигнат за четвърти път в своята история до 1/2-финал на турнира, след като го направиха през кампаниите 93/94, 97,98 и 03,04.

Освен това в статистически план домакините са спечелили 70 % от мачовете си в този турнир на свой терен, а Дортмунд е загубил 8 от последните си 11 мача на елиминации в турнира. 

С оглед на състоянието и на двата тима нашата прогноза е успех за домакините с 1:0. 

Прогноза: Монако - Борусия Дортмунд 1:0