Брайтън – Челси, мач от 24-ия кръг на Висшата лига, „Амекс Стейдиъм”, 14,30, съдия Джонатан Мос
 
Групата на Брайтън: Райън, Крул, Бруно, Бонг, Дънк, Дъфи, Голдсън, Росиниър, Стивънс, Каял, Нокер, Грос, Марч, Прьопер, Зутнер, Хътчинсън, Скелото, Скалак, Хемед, Мъри, Искиердо
 
Контузен: Сидуел
 
Групата на Челси: Куртоа, Кабайеро, Рюдигер, Алонсо, Дзапакоста, Аспиликуета, Луис, Кристенсен, Канте, Дринкуотър, Бакайоко, Кенеди, Мусонда, Моузес, Уилиан, Азар, Батшуай
 
Наказани: Педро, Мората
Контузени: Кейхил, Фабрегас
 
Прогноза
 
Равенството на Челси с Лестър остави Сините на 3 точки от второто място и позицията им в четворката изобщо не е толкова сигурна, тъй като Тотнъм не е далеч. 
 
Затова и гостуването на новака Брайтън трябва да бъде спечелено на всяка цена, особено след като съставът завърши наравно във всичките си 5 срещи през 2018-а, а в сряда се нуждаеше от дузпи, за да елиминира Норич за ФА Къп. 
 
Новината за състава на лондончани е, че дебют за тима може да направи новото попълнение Рос Баркли. В четвъртък халфът игра в контрола при закрити врата и се очаква да бъде на пейката и мениджърът Антонио Конте разкри, че има голяма вероятност да му даде възможност да се появи на терена. 
 
Лошата новина за лондончани е, че Педро и Мората са наказани, а Фабрегас е контузен, така че е много вероятно Еден Азар отново да бъде използван на върха на атаката.
 
Чайките не са в добро състояние  и след като спечелиха само веднъж в последните си 12 мача, се смъкнаха много близо до опасната зона. Отбелязването на голове остава голям проблем, след като Брайтън е с втората най-лоша атака с едва 17 попадения до момента. 
 
Хората на Крис Хютън не успяха да вкарат в 8 от тези срещи, но все пак у дома са стабилни, като загубиха едва веднъж в последните си 10 срещи. Челси пък спечели само една от предишните си 5 визити, но при всички положения е големия фаворит в сблъсъка, който се очаква да успее да спечели, макар че това едва ли ще бъде чак толкова лесно. 
 
Резултат: Брайтън – Челси 0:2