Барселона - Леванте, мач от 17-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Ноу Камп", начало 19.00 часа българско време.



Съставът на Барселона: Валдес, Пинто, Виктор Васкес, Абидал, Бартра, Адриано, Максуел, Алвеш, Масчерано, Бускетс, Кейта, Шави, Иниеста, Тиаго, Педро, Боян, Вия

Наказан: Пике
Контузен: Пуйол


Прогноза: Барселона ще започне новата година с на пръв поглед доста лесен мач - домакинство срещу 16-я в класирането Леванте. Срещата обаче може да се окаже малко по-трудна от очакваното за каталунците, тъй като не се знае как се е отразило прекъсването около празниците. Най-сериозния фактор обаче със сигурност ще бъде отсъствието на Лео Меси, който получи по-дълга почивка от Пеп Гуардиола и не е включен в групата за мача. Непосредствено преди коледа Леванте бе унизен в мач за купата от Реал Мадрид, когато загуби с 0:8. Барселона обаче също не бе убедителна в мача за купата, завършвайки наравно като домакин срещу Атлетик Билбао. Сега въпросът е дали Барселона ще излезе на терена със същото настроение, в което бе в почти всички мачове от 2010 година. Ако това стане, то дори и без Меси може да се стигне до нов разгром за Леванте.

Резултат: 3:0