Реал Мадрид - Севиля, мач от 11-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Сантяго Бернабеу", начало 23.00 часа.

 

Групата на Реал Мадрид:


Вратари: Диего Лопес, Касияс, Хесус
Защитници: Варан, Рамос, Пепе, Карвахал, Марсело, Арбелоа, Коентрао, Начо
Полузащитници: Кедира, Чаби Алонсо, Иско, Модрич, Ди Мария, Ияраменди, Бейл, Касемиро
Нападатели: Роналдо, Бензема, Мората, Хесе

 

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид посреща Севиля в мач от междинния кръг на испанската Примера Дивисион и ще опита да се реваншира за неприятната загуба от Барселона в Ел Класико.

В голямото дерби през уикенда столичани загубиха с 1:2 гостуването си на каталунците, но имаха претенции за две неотсъдени дузпи. Едната за игра с ръка на Адриано през първото полувреме и най-вече при нарушението срещу Кристиано Роналдо през второто полувреме.

Сега те ще играят пред собствените си фенове. Обикновено след загуба от Барселона това не гарантира добро посрещане, но сега претенциите на мадридчани към съдийството вероятно ще сплоти отбора и привържениците.

Това със сигурност ще помогне на Реал, който по традиция играе много стабилно на свой терен. Освен това в последните мачове срещу Севиля статистиката също е на страната на мадридчани и те имат 8 победи в последните 9 мача.

Севиля обаче е в добра форма. След лошото начало на сезона, в което отборът нямаше победа в 5 мача, сега Севиля е непобедена в 7 мача във всички турнири.

Гостуване на Сантяго Бернабеу" обаче е прекалено тежка задача за андалусийците. На всичкото отгоре Унай Емери трябва да се справя без един куп контузени футболисти, в това число играещите под наем от Челси Марко Марин и от Реал Мадрид Денис Черишев. Сисиньо, Пьотър Троховски, Алекс Рубио и Федерико Фацио са под съмнение, а Кала е наказан.

За сметка на това новините в лагера на Реал са повече от добри, след като в състава се завърна Чаби Алонсо. По всяка вероятност той ще започне на пейката, докато се очаква Карло Анчелоти да пусне в игра починалите през уикенда Иско и Карим Бензема.

 

Резултат: 3:1