Рома – Болоня, мач от 32-ия кръг на Серия "А", Рим, ст.: "Олимпико", начало: 21:45 часа наше време

Групата на Рома за мача:

Вратари: Счесни, Де Санкти

Защитници: Рюдигер, Дин, Кастан, Майкон, Флоренци, Торосидис, Манолас, Зуканович

Халфове: Строотман, Фалке, Пянич, Де Роси, Кейта, Ванкюр, Емерсон

Нападатели: Пероти, Джеко, Тоти, Салах, Ел Шааруи, Учан

Прогноза на Gol.bg:

Под ръководството на Лучано Спалети, добрите времена за Рома се върнаха. "Вълците" са в страхотна серия и в последните 10 мача, имат 9 победи и едно равенство (1:1 с Интер) в Серия "А". За последно те загубиха на 24 януари при визитата си на хегемона Ювентус – 0:1. В последния кръг римляните буквално премазаха градския съперник Лацио с 4:1 и определено ще са в приповдигнато настроение.

Болоня пък се намира на другия полюс и след добрата серия – единственият отбор, който не загуби от Юве в последните 22 срещи на "старата госпожа" след 0:0 у дома, в момента има три последователни загуби. Преди тях бяха регистрирани три равенства, едното именно с торинци, а последният успех датира от 14 февруари с 1:0 като гост над Удинезе.

По-рано през сезона Болоня и Рома направиха зрелищно 2:2, а през миналата кампания столичани спечелиха домакинството си със смазващото 5:0. Последната победа на Болоня над Рома пък е през есента на 2012 година, но тя дойде точно във Вечния град – 3:2.

За мача довечера и двата отбора няма да могат да разчитан на по един ключов играч. Раджа Наинголан е аут за Рома, а Матиа Дестро няма да играе за Болоня. Според нас няма да има изненада и "вълците" ще вземат срещата безпроблемно.

Прогноза: Рома – Болоня 4:0