Рома – Емполи, мач от 21-ия кръг на Серия А, стадион „Олимпико”, 21,45 часа

След 3 поредни равенства, Рома допусна разликата до лидера Ювентус да се увеличи до 7 точки и това със сигурност е разочаровало Вълците, чийто надежди за титлата започват бързо да намаляват. 

Сега те ще опитат да се върнат на победния път в домакинството на Емполи, когото наскоро победиха в турнира за Купата на Италия, но успехът им в онзи мач дойде много трудно, при това след доста спорна дузпа в продълженията. 

Затова и гостите ще се опитат да вземат реванш, но със само 3 победи в актива си и цели 10 равенства, определено имат нужда от точки, за да избегнат изпадането, след като в момента са само на точка от зоната на изпадащите. 

Серията без победа на Емполи достигна вече 8 срещи, но пък от тях само 2 бяха загубени, така че отборът показва, че може да печели точки и затова не трябва да бъде подценяван. 

Треньорът на домакините Руди Гарсия не е поставен под напрежение, но ще иска да успокои феновете с хубава победа. Отбелязването на голове се оказва известен проблем напоследък и в последните 5 срещи от първенството тимът е вкарал само 5 попадения. 

Стратегията на Емполи отново ще бъде контраатаката, което може и да донесе известен успех предвид факта, че римляните неизменно получиха голове в последните си 3 двубоя от Серия А.  

Те обаче ще бъдат без халфа Диего Лаксалт, който бе под наем в състава, но се завърна в Интер, преди веднага да бъде преотстъпен на Дженоа. 

Групата на Рома
Вратари: Де Санктис, Астори, Скорупски
Защитници: Холебас, Коул, Флоренци, Майкон, Манолас, Янга-Мбива, Торосидис
Халфове: Кейта, Ляич, Наинголан, Паредес, Пелегрини, Пянич, Сома
Нападатели: Итурбе, Тоти, Учан, Верде, Вестеницки

Контузени: Де Роси, Строотман
На купата на Африка Жервиньо

Групата на Емполи 
Вратари: Сепе, Баси
Защитници: Руи, Ругани, Барба, Хисай, Тонели, Лаурини
Халфове: Валдифиори, Кроче, Верди, Вечино, Ел Хаджи, Синьорели, Зелински, Сапонара
Нападатели: Макароне, Тавано, Пучиарели

Резултат: Рома – Емполи 2:1