Селта - Барселона, мач от 11-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Балаидос", начало 23.00 часа.

 

Групата на Барселона:

Вратари: Валдес, Пинто
Защитници: Алвеш, Масчерано, Пуйол, Адриано, Монтоя, Бартра
Полузащитници: Бускетс, Шави, Иниеста, Фабрегас, Сонг, Сержи Роберто, Дос Сантос
Нападатели: Меси, Неймар, Педро, Алексис, Тейо

Контузени: Афелай, Алба
Извън групата: Пике, Ойер, Куенка

 

ПРОГНОЗА: Барселона гостува на Селта в мач от междинния 11-ти кръг от испанската Примера Дивисион. Каталунците ще искат да запазят добрата инерция след решителната победа с 2:1 срещу Реал Мадрид в Ел Класико.

За целта обаче бързо трябва да сменят фокуса си, тъй като гостуват на доста по-малък тим и двубоят ще бъде доста различен.

Воденият от бившия играч на Барса Луис Енрике отбор на Селта започна сезона много лошо, но в последния кръг взе глътка свеж въздух с убедителната победа с 5:0 като гост на Малага. Това бе едва втори успех за Селта от началото на сезона, но помогна на тима да се изкачи на 15-то място само на точка над зоната на изпадащите.

Трябва да се отбележи обаче, че галисийците далеч не са най-силният домакински отбор и все още нямат победа на свой терен. Допълнителен проблем ще са кадровите проблеми за отбора. Белвис и Йорка са контузени, а Михаел Крьон-Дели е под въпрос. За отбелязване е, че в тима на домакините ще са трима юноши на Барселона - Рафиня, Нолито и Фонтас, което може да направи мача доста интересен.

За каталунците Тата Мартино даде почивка на Жерард Пике и го остави извън групата, но на негово място ще играе възстановеният капитан Карлес Пуйол, което може да внесе дори още повече сигурност. Единственият кадрови проблем пък остава контузията на Жорди Алба, но това не е от съществено значение за играта на Барса.

Резултат: 0:3