Левски - АЕК Ларнака, среща-реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа, стадион: "Георги Аспарухов", начало: 19:30 часа.

Групата на Левски: Милан Миятович, Николай Михайлов, Нуно Рейш, Йоанис Каргас, Иван Горанов, Деян Иванов, Ивайло Найденов, Илия Юруков, Мартин Райнов, Хали Тиам, Паулиньо, Станислав Иванов, Станислав Костов, Франко Мазурек, Дени Алар, Насиру Мохамед, Найджъл Робърта, Мартин Д. Петков, Здравко Димитров и Асен Чандъров.

Прогноза на Gol.bg:

Левски допусна болезнена загуба в Кипър преди седмица. "Сините" рухнаха за десетина минути в Ларнака и загубиха с 0:3 като и трите гола на кипърския тим паднаха през вторите 45 минути. 

АЕК Ларнака бе с човек повече на терена през втората част, след като Живко Миланов получи пресилен втори жълт картон и бе изгонен в края на първото полувреме. Сега Левски ще се опита да спечели на собствен терен, но изглежда много малко вероятно да обърне общия резултат в сблъсъка.

Иначе 26-кратни шампиони стартираха обещаващо първенството с успехи над Дунав (4:1),  Ботев Пловдив (3:1) и продължава да записва успешни резултати, въпреки равенството с Етър 0:0.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Flevskiofficial%2Fvideos%2F533113827245958%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

АЕК Ларнака спечели четири от последните си пет срещи. Гостите записаха три победи в трите си мача в Лига Европа до момента. Кипърците се справиха идеално със задачата си в първия двубой. Те за пореден път доказаха, че са много силни домакини, особено в тази фаза на турнира. 

Така бе и миналата година. До момента, в който АЕК не влязат в групите, те буквално премазват съперниците си у дома. След това обаче не успяха да запишат дори и една победа. 

Сега те ще играят за успех и на "Георги Аспарухов", а Левски ще трябва да търси поне 3 попадения, за да стигне поне до продължения и евентуални дузпи.

Все пак не трябва да забравяме, че Левски е единственият български отбор, който е успявал да елиминира преднина от три гола на съперник, макар това да беше в далечната 1972 година.

Прогноза: Левски - АЕК Ларнака 3:1