Локомотив Пловдив - Страсбург, първи двубой от третия предварителен кръг на Лига Европа. Стадион "Локомотив", 20.30 часа.


Вероятни състави: 

Локо Пловдив: Луков, Петрович, Малембана, Езе, Томашевич, Витанов, Умарбаев, Карагерен, Илиев, Цветанов, Аралица

Страсбург: Селс, Лала, Джику, Митрович, Карол, Фофана, Коне, Мартен, Линеар, Ажорк, Томасон


Прогноза на Gol.bg:

"Смърфовете" все още са в екстаз от драматичното си класиране за този етап от турнира. Те бяха на прага на отпадането миналата седмица, но се добраха до поражение с 1:3 в Словакия и елиминираха Спартак Търнава заради вкарания късен гол на чужд терен.

Днес задачата пред пловдивчани изглежда далеч по-трудна, защото Страсбург е представител на едно от най-силните първенства в света - Лига 1. Отборът също така е много силен в елиминационни сблъсъци.

Френският отбора обаче може да подцени този мач, защото очевидно Европа не е особен приоритет за Страсбург, който игра с доста резерви в миналия кръг срещу Макаби Хайфа. Локо е безспорен аутсайдер в тази двойка, но тази роля може да даде неочаквано предимство на родния евробоец, защото ще го освободи психически.

Локомотив за пореден път ще разчита на вярната си публика, която знае как да създаде истински футболен празник. В лагера на българския отбор няма контузени и наказани играчи преди днешния мач. Стивън Езе и Давид Малембана обаче ще трябва да бъдат внимателни днес, защото висят с картони и при ново наказание, може да пропуснат реванша.

Най-вероятно треньорът на пловдивчани Бруно Акрапович ще пусне в игра Луков на вратата и пред него Петрович, Малембана, Езе и Томашевич в защита. Витанов и Умарбаев ще са двамата в средата на терена, а Карагерен и Цветанов ще действат по двете крила. Атаката ще води Аралица, а зад гърба му ще го подкрепя Илиев.

В същото време Страсбург се очаква да излезе в състав Селс на вратата и Лала, Джику, Митрович и Карол в защита. Халфовата линия ще е съставена Фофана, Коне, Мартен и Линеар, а в атака ще действат двойката Томасон и Ажорк.

Очакваме равностоен мач и с оглед ударната доза "черно-бял" ентусиазъм, нашата прогноза е за домакинска победа.


Резултат: Локомотив Пловдив - Страсбург 2:1