Лудогорец - Марибор, първа среща от плейофите за Лига Европа, стадион "Лудогорец Арена", начало: 20:30 часа.

Вероятен състав на Лудогорец: Илиев, Икоко, Терзиев, Сисиньо, Недялков, Горалски, Анисе, Битон, Чибота, Жоржиньо, Шверчок

Групата на Марибор: Пирич, Ханданович, Котман, Ивкович, Перишич, Коблар, Вилер, Милец, Клинар, Връховец, Крету, Огринец, Пихлер, Хотич, Крамарич, Пожег Ванацаш, Котник, Кронаветер, Тавареш, Захович, Мешанович и Мулахюсеинович

Прогноза на Gol.bg:

Лудогорец е на два мача от груповата фаза на Лига Европа. С добрите си изяви, в изминалите сезони, разградчани си извоюваха правото да срещат по пътя си опоненти от класата на Валур и ТНС.

Двата отбора така и не успяха да затруднят "зелените". Първо "орлите" се справиха Валур след 1:1 като гост и 4:0 у дома. Още по-убедително преминаха през уелския ТНС, който бе разгромен на два пъти – 5:0 като домакин и 4:0 като гост.

В неделя пък футболистите на треньора Стойчо Стоев се върнаха на победния път в родната efbet Лига надделявайки с 2:1 над Черно море във Варна и остана на върха в класирането.

Марибор е от много по-сериозна класа от последните два европейски съперника на Лудогорец. Добрата новина за разградчани е, че словенският шампион се намира в слаба форма от началото на сезона и допуска груби грешки в отбрана, които водят до голове.

В първенството тимът е едва на седмото място към момента със само една победа от първите шест кръга. Марибор също се надяваше да стигне до групите на Шампионската Лига, но отпадна в квалификациите. 

Там поне отстрани два отбора - Валур и АИК Стокхолм. След това словенците бяха повалени на земята с две загуби по 1:3 от Розенборг. 

Прогноза: Лудогорец - Марибор 2:1