Франция – Албания, мач от втория кръг на група А на Евро 2016, стадион: "Стад Велодром", Марсилия, начало: 22:00 часа българско време, на живо в Gol.bg

Вероятни състави:

Франция: Лорис, Саня, Рами, Косиелни, Евра, Гризман, Канте, Матюди, Погба, Жиру, Пайе
Селекционер: Дидие Дешан

Албания: Бериша, Аголи, Маврай, Айти, Хюсай, Т. Джака, Кукели, Абраши, Леняни, Садику, Роши
Селекционер: Джани Де Биази

Прогноза на Gol.bg:

Франция приема Албания във втория си мач на домашното Евро 2016. Напрежението върху "петлите" е огромно заради високите очаквания към отбора и това се видя явно по време на мача с Румъния, спечелен с 2:1 с гол в 89-ата минута на Дмитрий Пайе. При успех днес, възпитаниците на Дидие Дешан ще си осигурят класиране на 1/8-финалите, което ще внесе нужното спокойствие и селекционерът ще може да си позволи да пусне повече резерви в последната среща от груповата фаза с Швейцария.

Според някои медии във Франция, Дешан може днес да остави на пейката двете си големи звезди Пол Погба и Антоан Гризман, които разочароваха с представянето си срещу румънците. На тяхно място пък ще стартират Антони Марсиал и Кингсли Коман, но това изглежда малко вероятно.

В състава на Албания със сигурност ще има една промяна в титулярния състав, защото капитанът Лорик Цана е наказан заради червения картон, който получи по време на загубата с 0:1 от Швейцария. Очаква се Джани Де Биази да пусне на негово място защитника на Фрозиноне Арлинд Айети, който не игра срещу "часовниците".

Интересното е, че в последните два мача между отборите Франция няма победа – 1:0 за Албания през лятото на 2015 година и 1:1 през есента на 2014 г., като и двете срещи бяха приятелски. За последно "петлите" победиха този съперник през 2013 г. в евроквалификация с категоричното 3:0. Общият баланс помежду им е 4 успеха за Франция, 1 за Албания и 1 равенство при голова разлика 12:3, като тя е благодарение на победното 5:0 за французите през 1992 г. в квалификация за европейското първенство в Швеция.

Нашата прогноза е, че Албания ще затрудни Франция, но няма да успее да удържи големият натиск и ще падне с 0:2, като очакваме вторият гол да бъде вкаран в края на мача.

Прогноза: Франция – Албания 2:0

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди: