Севиля - Реал Мадрид, мач от 30-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Рамон Санчес Писхуан", начало 23.00 часа.

 

Групата на Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Диего Лопес, Хесус
Защитници: Варан, Пепе, Марсело, Карвахал, Начо, Коентрао
Полузащитници: Чаби Алонсо, Ияраменди, Модрич, Бейл, Иско, Касемиро, Лукас, Омар
Нападатели: Роналдо, Бензема, Мората

Контузени:  Ди Мария, Кедира, Арбелоа, Хесе

Наказани: Серхио Рамос, Ди Мария

 

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид гостува на Севиля в изключително важен мач от испанската Примера Дивисион. След много неприятната загуба от Барселона през уикенда сега предстои ново изпитание.

Въпреки че игра добре, тимът на Карло Анчелоти няма как да не бъде разочарован и изнервен след като серия от спорни съдийски отсъждания доведоха до поражението с 3:4 от каталунците.

Така Барса се приближи само на точка, а Атлетико Мадрид се изравни начело в класирането с Реал. Това повдига много напрежението върху тима на Карло Анчелоти, защото от тук до края на сезона всяка грешка може да е фатална.

А гостуването срещу Севиля е много тежък мач. Тимът на Унай Емери се намира в отлична форма и е в серия от 5 поредни победи. В допълнение на това настроението бе покачено още повече след обрата срещу местния съперник Бетис в Лига Европа и класирането за четвъртфиналите на турнира.

За Реал освен умората от тежкия мач с Барса допълнителен проблем ще бъде наказанието на получилият червен картон Серхио Рамос и натрупалият жълти картони Анхел ди Мария. Така при липсата на аржентинеца ще се усети и отсъствието на скъсалия връзки Хесе Родригес и ще се наложи Карло Анчелоти да прави промени в схемата си.

Все пак окуражителна за Реал е статистиката, че тимът играе изключително успешно през седмицата в мачове за първенството. Така белите са в серия от 19 мача без загуба, от които са спечелили цели 17. Това явно показва, че те се справят по-добре с възстановяването след мачовете през уикенда в сравнение с останалите отбори от Примера.

Реал играе много добре като гост, като е най-стабилният тим в това отношение в Примера и няма загуба в 10 поредни гостувания. Освен това Севиля е любимият съперник на Кристиано Роналдо, който е вкарал цели 15 гола срещу този съперник и сега ще се опита да увеличи актива си.

Всичко това предполага много оспорван двубой, който може да бъде повлиян от индивидуални изпълнения на някои от звездите на Реал, както и от съдийски решения в полза или във вреда на един от двата отбора.

Предвид класата на двата тима е по-вероятно Реал да се пребори за минимална победа, макар и равенството да е напълно възможен резултат.

Резултат: 2:3