Директорът на академията на Лил Жан-Мишел Вандам е убеден, че атакуващият полузащитник Еден Азар ще премине в Челси за сумата от 45 милиона евро.

Според директорът на френския шампион много европейски отбори са готови да платят големи суми за белгийския талант, който обаче към този момент няма намерение да си тръгва от Франция.

"Еден със сигурност иска да остане в Лил поне до следващото лято", призна Вандам пред италианската информационна агенция АНСА.

"Челси го следи най-изкъсо от всички отбори. Испанците все още не са проявили интерес, но според мен те ще се обадят, когато преценят че трябва. Говоря за Реал Мадрид, но също така и за Барселона."

"Купувачът за Азар трябва да дойде при нас с много пари. Нека го кажа така - футболистът няма да си тръгне за по-малко от 40 милиона паунда (45 млн. евро)", завърши Вандам.

Капитанът на Интер Хавиер Санети вече похвали Азар, заявявайки, че младокът би паснал чудесно на схемата на игра на "нерадзурите". Други два английски тима, които афишират интерес към белгиеца са Арсенал и Манчестър Сити.