Левски - Арда, двубой от 13-ия кръг на efbet Лига, стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов", начало: 20:00 часа.

Групата на Левски: Милан Миятович, Николай Михайлов, Живко Миланов, Нуно Рейш, Йоанис Каргас, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Ивайло Найденов, Илия Юруков, Мартин Райнов, Хали Тиам, Филипе Нашименто, Паулиньо, Станислав Иванов, Дени Алар, Мартин Петков, Франко Мазурек, Найджъл Робърта и Асен Чандъров

Прогноза на Gol.bg:

Очаква се сравнително лесна победа за домакините, но все пак не трябва да се забравя срещата на Левски от последния кръг.  "Сините" изгубиха интерция, след като загубиха с 0:2. 

Столичани вече изостават на четири точки от лидера Лудогорец. Това бе второ поражение за 26-кратните шампиони след изненадващата загуба у дома от Берое в петия кръг.

В последното си домакинство Левски надви Ботев Враца с 3:1 и ще преследва нов успех пред собствените си фенове. "Сините" разполагат с втората най-добра атака в първенството с 25 гола, а 14 от тях са след почивката на досегашните двубои.

Треньорът на столичани Петър Хубчев вече разполага с разнообразие в защита. В момента специалистът избира измежду трима за центъра на отбр­ната - Холмар Ейолфсон, Нуно Рейш и Янис Каргас. Първите двама започнаха като титуляри при гостуването на Лудогорец. Възможно е Рейш да остане на пейката или пък срещу Арда да бъде използван в халфовата линия.

Преди паузата Арда не се справи с очаквания за нови три точки и загуби с 0:2 като домакин на Дунав. Пораженията за новаците са вече четири – по две като домакин и гост. 

"Великаните" са единственият тим с отрицателна голова разлика в Топ 6 на efbet Лига с цели 18 допуснати попадения. Кърджалии спечелиха в две от досегашните пет гостувания, а в две от тях не успяха да се разпишат.

Една от звездите на отбора - Спас Делев ще пропусне срещата в събота. Той продължава да е измъчван от болки в адукторите и няма да излезе срещу "сините".

Прогноза: Левски - Арда 3:1