Майорка - Реал Мадрид, двубой от осмия кръг на испанската Ла Лига, стадион "Иберостар", начало: 22:00 часа бъларско време.

Вероятен състав на Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Каземиро, Валверде, Иско, Хамес, Азар, Бензема

Прогноза на Gol.bg:

Майорка се намира на 18 място в класирането с актив от 7 точки с 2 победи, 1 равенства и 5 загуби. Домакините все още не са показали съпротивителни сили, че заслужават да останат в испанския елит макар да има някои обнадеждаващи резултати и най-вече по отношение на играта.

До момента тимът успя да спечели единствено срещу Ейбар и Еспаньол – на старта на сезона и в кръга преди паузата за национални отбори. В останалите седем мача, Майорка записа шест загуби и едно равенство, като отбеляза единствено в загубата с 4:2 срещу Хетафе.

Това доказва, че отборът е сред най-слабите отбори в нападение в Ла Лига и ще е цяло чудо, ако измъкне точки от Реал Мадрид. "Белия балет" е много стабилен в изявите си като гост до момента и запази суха мрежа срещу корави съперници като Севиля и Атлетико Мадрид.

Реал се намира на 1 място в класирането в Ла Лига с актив от 18 точки с 5 победи, 3 равенства и 0 загуби. Тимът се намира в отлична форма, печелейки в предишните пет кръга. В последната им среща мадридчани победиха Гранада с 4:2. 

Сега "белия балет" задължително трябва отново да зарадва своите привърженици имайки предвид кошмарните резултати в групата си в първите два кръга на Шампионска лига - загуба с 0:3 от Пари Сен Жермен и равенство с Брюж 2:2 насред "Сантиаго Бернабеу".

Откъм състави, при домакините се очаква Фран Гамес да заеме позицията на ляв бек. С проблеми тук са Хуан Ернандес и Абдул Рахман Баба, а под въпрос още Хавариа, Седлар и Кабрера.

В лагера на Зинедин Зидан само Марко Асенсио пропуска със сигурност. Под въпрос за "белия балет" са Начо, Вазкес, Кроос и Модрич, последните двама от които получиха травмите си по време на националните срещи.

Прогноза: Майорка - Реал Мадрид 1:2