Борусия Дортмунд – Падерборн, двубой от 29-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион „Сигнал Идуна Парк”, 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Вайденфелер, Лангерак, Аломерович

Защитници: Хумелс, Гинтер, Сократис, Шмелцер, Дурм, Дудзяк

Халфове: Гюндоган, Бендер, Кагава, Гроскройц, Йожич, Мхитарян, Кампъл, Блашчиковски, Ройс

Нападатели: Иммобиле, Обамеянг, Рамос

Контузени: Пишчек, Шахин, Кирх, Суботич, Кел

Под въпрос: Дурм, Гроскройц, Бендер, Блашчиковски, Ройс

 

Прогноза на Gol.bg:

Новината за напускането на Юрген Клоп в края на сезона е поредният шамар, който всички привърженици на Борусия Дортмунд получиха през настоящата разочароваща кампания.

Специалистът взе решението в доста деликатен момент, като се има предвид, че тимът му е само на шест точки от зоната на здрача, където в момента се намира Падерборн.

Не е ясно как ще реагират момчетата на Клопо – дали те ще надхвърлят възможностите си в опит да изпратят своя треньор подобаващо, или тяхното разклатено самочувствие ще се срине напълно от решението му.

През есента Борусия изпусна дебютанта в Бундеслигата, водейки с два гола и именно в онзи мач звездата Марко Ройс получи сериозна контузия в глезена заради бруталното влизане на рендето Бакалорц.

Гостите изпитват сериозни трудности на чужд терен ипри последните си три мача далеч от дома не само че не спечелиха нито една точка, но и не успяха да се разпишат.

И двата отбора имат по 13 поражения през настоящата кампания. Интересното е, че Борусия имаше общо толкова загуби за последните два сезона. Логиката сочи, че дортмундци ще вземат трите точки и ние залагаме на техен успех.

 

Резултат:  Борусия Дортмунд – Падерборн 3:0