Арсенал - Манчестър Сити, мач от 32-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Емиратс", начало 19.30 часа.

 

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански,
Защитници: Саня, Гибс, Мертезакер, Монреал, Вермаелен, Дженкинсън, Бейерин
Полузащитници: Артета, Росицки, Касорла,  Фламини, Окслейд-Чембърлейн, Шелстрьом,
Нападатели: Жиру, Подолски, Гнабри, Саного
 
Контузени: Косиелни, Уилшър,  Уолкът, Йозил, Рамзи, Диаби
Извън групата: Бендтнер

 

 

Групата на Ман Сити за мача:

Вратари: Харт, Пантилимон
Защитници: Сабалета, Демикелис, Лескът, Боята, Коларов, Клиши, Компани
Полузащитници: Силва, Насри, Навас, Милнър, Туре, Фернандиньо, Гарсия
Нападатели: Негредо, Джеко, Йоветич

Контузени: Настасич, Агуеро, Ричардс

 

ПРОГНОЗА: Арсенал посреща Манчестър Сити в поредния си тежък мач през сезона, който може още повече да задълбочи кризата в тима.

"Артилеристите" нямат победа в три поредни мача и почти загубиха шансове за титлата във Висшата Лига. Нова загуба днес пък ще постави под въпрос дори и мястото им в Топ 4.

Сити от своя страна реагира доста по-добре на елиминирането в Шампионската Лига и Купата на Англия. След това "Гражданите" записаха три поредни победи, включително и впечатляващото 3:0 срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд". Така тимът на Мануел Пелегрини отново е фаворит за шампионската титла.

В лагера на Арсенал кадровите проблеми остават същите както и при последния мач. Нито един от многото контузени основни играчи няма да се завърне в тима и Арсен Венгер трябва да сглобява състава с доста ограничени опции. Така единствените му възможности за ротации са евентуално Ким Шелстрьом и Серж Гнабри.

Настроението в тима на домакините нормално е понижено и очакванията са Сити да победи. През есента "Гражданите" победиха с 6:3 на Етихад, а Арсенал загуби катастрофално и другите си два мача срещу топ отбори - с 1:5 от Ливърпул и с 0:6 от Челси. Трябва обаче да се отбележи, че като домакин тимът е много стабилен. Арсенал няма загуба на "Емиратс" от първия кръг, като Арсенал и Тотнъм бяха победени, а срещу Манчестър Юнайтед и Челси тимът доминираше.

Разбира се, тогава в състава бяха Аарън Рамзи, Джак Уилшър и Месут Йозил, но чисто психологически това трябва да даде кураж на Арсенал. Сити от своя страна също ще бъде без Серхио Агуеро, Матиа Настасич и Майка Ричардс. Въпреки липсата на двамата бранители тимът е много стабилен в защита напоследък и има 5 поредни сухи мрежи.

Затова по всяка вероятност предстои доста затворен мач. Това разбира се може да се промени, ако рано в срещата се стигне до ключово съдийско решение. А основания за това има, тъй като в последните седем мача между тези два отбора има 6 червени картона. Пет червени картона дойдоха в последните три мача на Емиратс. Затова ще е интересно дали  и сега ще се стигне до нещо такова. Ако случаят не е такъв, Сити може би ще успее да вземе своето, но далеч по-трудно, отколкото са очакванията.

Резултат: 1:2