Някои мачове от Серия А може да не се играят този уикенд, заради лошите атмосферни условия в Италия. Заради многото сняг срещата Фиорентина - Милан тази вечер е под въпрос. Флоренция е под сняг, след като в последните 24 часа не е спряло да вали.

Общината дори имаше кризисна среща заради лошите условия в града. Мачът трябва да се играе тази вечер в 21,45 ч. когато температурите ще са много под нулата. Лоши са условията и в други градове, където трябва да се играят мачове този кръг като Болоня, Удине и Милано.

Болоня и Аталанта трябваше да открият кръга тази вечер от 19,00 ч. От петък хората по поддръжката на терена правят всичко възможно, за да може на него да се играе футбол. Проблемът не е в снега, защото терена бе покрит с платнища, но терена е замръзнал. В крайна сметка днес бе обявено, че този сблъсък няма да се играе.

Съдията Орсато направи проверка на терена днес и прецени, че мача не може да се играе тази вечер. Срещата ще се проведе утре от 14,00 ч. българско време.

След Флоренция най тежки условия има на "Фриули" в Удине. Температурата в града е като на северния полюс. Предвижданията са за -10 градуса и то при положение, че мача се играе от 15,00 ч. местно време.

Проблеми имат и организаторите на срещата Интер - Лацио. Дербито ще се играе на "Сан Сиро" от 21,45 ч. утре. Милано също е затрупан от сняг. Все пак от всички проблемни стадиони, на този риска за отлагане на мача е най-малък.