Берое хлъзна с 1:0 Локомотив Пловдив под дъжда в Стара Загора и отново погледна към заветното четвърто място, което може да осигури в края на сезона квота за Лига Европа. Единственото попадение в мача заби Тодор Христов в 84-ата минута.

Като цяло срещата не предложи особени футболни достойнства, като на преден план изпъкнаха битката, здравите единоборства и физическата издръжливост на играчите.

Двата отбора създадоха общо не повече от пет възможности за гол, веднъж и гредата помогна на Берое.

В края на мача обаче старозагорци се възползваха от най-чистото си положение, Тодор Христов го реализира и донесе победата на отбора си. Така Берое е само на три точки от Локомотив Пловдив и заветното четвърто място.



Срещата започна с натиск на гостите, но футболистите на Локо не успяха да вкарат. В 6-ата минута Раймонди проби по лявото крило и центрира много опасно в наказателното поле на Берое, но там Станислав Бачев с шпагат успя да избие топката пред Базил де Карвальо.

Постепенно старозагорци изравниха играта и в 17-ата минута можеха да открият. Велев центрира от ъглов удар и Бачев стреля с глава, но топката мина над гредата.

Малко по-късно Здравко Лазаров бе изведен сам срещу Теменлиев, но вратарят на Берое много предвидливо излезе и улови топката.

В 34-ата минута Тодор Христов центрира в наказателното поле на Локомотив, където Йорданов стреля с глава, но в аут. Последва и шут на Танев, но отново извън вратата.


Второто полувреме започна с положение за Берое, но Евгени Йорданов не успя да преодолее Тодор Тодоров. Последва и шут на Велев, но в аут.

В 59-ата минута Лазаров центрира остро в наказателното поле на Берое, където Йордан Тодоров стреля с глава, но Теменлиев спаси.

Минута по-късно съдията Антон Генов ощети старозагорци, които скочиха за дузпа. Юнес Бенжалюн фаулира Петър Димитров точно на границата на наказателното поле на Локомотив, но Генов си замълча.

От повторенията се видя, че дузпа няма, но нарушението е очевадно и трябваше да бъде отсъден пряк свободен удар. Това вбеси феновете на Берое, които в продължение на десет минути засипаха Антон Генов с всевъзможни ругатни.

Локо бе много близо до гол, но Юнес Бенжалюн с глава от три метра стреля в аут. В 70-ата минута Юнес Бенжалюн отново можеше да вкара, но с глава прати топката в горната греда.

В края на мача Берое натисна, стигна до най-чистото си положение и успя да го реализира. Тодор Христов получи топката на дузпата, стреля технично и опъна мрежата на Локо за 1:0.

Пловдивчани се опитаха да изравнят, но нямаха шанс и загубиха. Старозагорци пък взеха много ценна победа и продължават да мечтаят за Лига Европа.


БЕРОЕ - ЛОКОМОТИВ Пловдив 1:0

Голмайстор:
Тодор Христов (84)

Берое: 1.Теменлиев, 27.Ямуков, 23.Томаш, 24.Бачев, 28.Пенев, 16.Велев, 18.Костадинов, 77.Божанов 71.Танев, 21.Христов, 14.Йорданов

Локомотив Пд: 28.Т.Тодоров, 7.Й.Тодоров, 5.Ю.Бенжелюн, 55.Кавдански, 24.С.Бенжелюн, 10.Сержиньо, 44.Витанов, 16.Златински, 11.Лазаров, 99.Раймонди, 19.Карвальо