Левски - Ботев Враца, двубой от 16-ия кръг на Първа лига, стадион: "Георги Аспарухов", начало: 17:30 часа.

Вероятен състав на Левски: Полачек, Цветкович, Рейш, Яблонски, Горанов, Тиам, Мариани, Обертан, Паулиньо, Кабрал, Костов

Прогноза на Gol.bg:

Левски е в серия от шест поредни победи на собствен терен в Първа лига. Домакините допуснаха грешна стъпка на "Герена" през този сезон единствено във втория кръг, когато направиха 2:2 срещу Черно море. 

"Сините" записаха някои впечатляващи победи у дома – 7:0 срещу Верея и на два пъти 4:1 срещу Витоша и Ботев Пловдив. 26-кратните шампиони вкараха 17 гола в последните си четири мача на собствен терен и защитата на Ботев Враца ще бъде подложена на сериозно изпитание.

Капитанът на Левски Иван Горанов ще е готов за предстоящия мач на домакините срещу Ботев. Националът се възстанови от контузия, която му попречи да играе в последните два двубоя на тима. 

За разлика от Горанов с контузия е неговият заместник Луи Нганиони. Французинът получи травма по време на контролата с Монтана, която няма да отшуми до неделя, когато на "Герена“ пристигат Валери Божинов и компания. 

Офанзивният халф Богдан Вашчук обаче отново е извън сметките на Левски. Халфът, който остави добри впечатления с първите си изяви за "сините“ получи няколко травми, които го извадиха от игра. 

Проблемите на Вашчук със сигурност са лоша новина за Славиша Стоянович. Треньорът на Левски познава отлично неговите качества, защото са работили заедно във ФК Рига. Вашчук е преотстъпен в Левски до края на сезона.

Ботев Враца пък се намира на 9-ото място в таблицата с 18 точки до името си. Тимът  спечели последните си два мача в Първа лига като бе домакин в тези срещи. Те надиграха Дунав с 1:0 и Черно море с 2:1. Последното поражение на врачани бе с 0:1 от Ботев Пловдив на 27 октомври.

Добрата новина от лагера на Ботев е свързана с голямата звезда на тима - Валери Божинов. Бившата машина за голове на Ювентус и Манчестър Сити имаше травма, но вече е по-добре и по всяка вероятност ще стартира от 1-ата минута срещу Левски.

Левски - Ботев Враца 3:0