Кевин Де Бройне има потенциал да бъде един от най-добрите футболисти в света заедно с Кристиано Роналдо и Лионел Меси, но трябва да демонстрира манталитет на победител постоянно, а не само в определени срещи, заяви селекционерът на белгийския национален отбор Роберто Мартинес.

Де Бройне играе изключително важна роля за Манчестър Сити през този сезон под ръководството на мениджъра Хосеп Гуардиола, като е вкарал два гола и е направил 6 асистенции в 11 мача. Мартинес пък вярва, че в националния отбор футболистът носи арогантност и вяра в качествата на отбора и има сериозна заслуга за силния старт.

"Мисля, че когато видите за какво става въпрос в представянето на Меси и на Роналдо, най-нормалното нещо е ти да си толкова постоянен във формата си, че да имаш основание да се сравняваш с тях и да преследваш нивото им, заяви испанският треньор пред ЕСПН.

Нивото на представянето на Кевин през този сезон, както и формата му от миналата година, показват, че той има качествата да се сравнява с тях. Но два силни сезона не са достатъчни да се мериш с онези двамата, добави Мартинес.

Той отхвърли притесненията за състоянието на Ромелу Лукаку, който в последно време се представя доста зле в Манчестър Юнайтед. В първите си седем мача той вкара седем гола след пристигането си от Евертън, но след победата над Кристър Палас с 4:0 не е отбелязал гол, което е края на сертември.

След като игра за Евертън в Европа, той отиде в отбор, в който очакванията винаги са за победи. Мисля, че му предстои интересно бъдеще там. Но този път има и лоши моменти, и хубави моменти. Но смятам, че огромният талант и усета към гола ще му помогнат да преодолее всякакви затруднения, заяви Мартинес.

Днес белгийците приемат Мексико, а четири дни по-късно са домакини на Япония в друга контрола.