Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, че преживява мечтата на всеки един треньор, тъй като отборът му напълно вярва и превъплащава идеието му на терена. 

Вчера Гражданите сразиха и Тотнъм с 4:1, за да продължат с невероятното си представяне, като постигнаха 16-а поредна победа и да дръпнат с 14 точки преди двубоя на градския съперник Юнайтед днес. 

„Ние просто вярваме един в друг. Когато давам мнението си, момчетата следват идеите и това е мечта за всеки мениджър. Най-важното обаче е това, че всички сме убедени, че това е най-добрият начин за игра и самите те нямат съмнения“ заяви Гуардиола. 

„Те знаят, че мениджърът и целия екип искат най-доброто за тях. Разбира се, че съм горд от екипа си и в трите отбора, в които съм работил. Клубовете ме подкрепяха напълно, а в тях имаше невероятни футболисти. Без силни играчи и подкрепа за идеите си, няма как да постигаш подобни серии“ добави той, след като Сити дръпна с 21 точки пред Тотнъм, който бе втори миналия сезон. 

„Бяхме изключителни. Вкарахме 4 гола, създадохме многобройни положения срещу един от най-силните отбори и треньори в света. Невероятно сме щастливи заради характера, който показваме, печелейки тези 16 поредни срещи“ каза още Пеп.