Манчестър Сити постигна успех с 3:1 над Нюкасъл в среща от 24-ия кръг на Висшата лига, която се игра на "Етихад". 

Агуеро се превърна в герой за домакините, след като наниза хеттрик след попадения в 34-ата, 64-ата и 83-ата минути.

Попадението за гостите иначе бе дело на Мърфи в 67-ата минута.

По този начин Сити се върна към победите, след като отборът загуби за пръв път през сезона в мача срещу Ливърпул, който се игра в изминалия кръг.

След този успех Сити е лидер с актив от 65 точки и има 12 повече пред втория Манчестър Юнайтед.


Срещата за домакините пропуснаха Жесус, Менди и Делф, които са с различни травми, докато за гостите Рафаел Бенитес можеше да разчита на оптимален състав за днешния сблъсък.

Това не даде особено съществено отражение върху ситуацията на терена през началните 45 минути от мача, в които Сити контролираше всичко случващо се. Акциите на "гражданите" изглеждаха максимално сериозни, но при завършващия удар звездите на тима нямаха късмет да се разпишат.

Това се случи в 35-ата минута, когато Серхио Агуеро даде превес на състава си в срещата, откривайки резултата в Манчестър.

Двайсетина минути след почивката отново той, този път с удар от бялата точка, покачи на 2:0.

Точно когато домакините се виждаха сигурен победител обаче, Мърфи върна гостите в спора, разписвайки се за 2:1. Крайното 3:1 оформи отново Агуеро, който бе точен седем минути преди последния съдийски сигнал.

Нова промяна в резултата не беше регистрирана и по този начин Сити възвърна преднината си пред градския съперник Юнайтед на върха в подреждането. Нюкасъл остава на 15-ата позиция.

В последните шест мача между двата днешни съперника във всички турнири, предимството остава осезаемо в полза на Сити, който разполага с четири победи, едно реми и една-единствена загуба на сметката си.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - НЮКАСЪЛ 3:1
1:0 Агуеро 34
2:0 Агуеро 63 дузпа
2:1 Мърфи 67
3:1 Агуеро 83

Манчестър Сити: Едерсон, Отаменди, Стоунс, Уолкър, Зинченко, Силва, Фернандиньо, Де Бройне, Стърлинг, Агуеро, Сане

Нюкасъл: Дарлоу, Ласкелс, Манкуийо, Кларк, Дъмет, Диаме, Хейдън, Шелви, Атсу, Мърфи, Хоселу