Уигън – Манчестър Сити, мач от 5-тия кръг на ФА Къп, стадион „DW Стейдиъм“, 21,55 ч. българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Уигън ще опита да забрави разочарованията си в Лига 1 с добър мач срещу Манчестър Сити за ФА Къп тази вечер. Латикс загубиха с 0:2 у дома от Блекпул през седмицата и загубиха първата си позиция в класирането за сметка на Шрюзбъри. Все пак Уигън има два мача по-малко и може да си върне позицията.

За тима най-важно е първенството, но въпреки това в Уигън са наясно, че атмосферата на „DW” ще бъде „фантастична“. „Футболът е забавление и често се получават шокиращи резултати, така че се надяваме да спечелим мачът в понеделник“, заяви мениджърът на Уигън Пол Кук.

„Загубихме само 5 мача от общо 30 този сезон, но заради последните ни две поражения трябва да освежим умовете си. Хората започнаха да казват, че трябва да опитаме нещо ново. Имаме фантастичен стадион и с помощта на феновете може да постигнем нещо“, каза още Кук.

Мениджърът на Сити Пеп Гуардиола призна, че е останал впечатлен от играта на Уигън в турнира, след като Латикс последователно отстраняват тимове от Висшата лига като Борнемут и Уест Хем.  

„Гледах ги срещу Борнемут. Все пак Борнемут е един от отборите, който обичам да гледам във Висшата лига и Уигън успяха да ги победят. Във ФА Къп всяка година има големи изненади. Ще се подготвим възможно най-добре за този мач“, каза Гуардиола.

Уигън ще бъде без Деванте Коул, Донервън Даниелс и Джеймс Воън, които нямат право да играят в турнира. Атаката обаче ще бъде водена от Ник Поуел и Уил Григс. Контузени са Шон Макдоналд и Джордан Флорес, докато Сам Морси е наказан.

За Сити се очаква Клаудио Браво да започне като титуляр на вратата. Чилиецът е предпочитан от Гуардиола за мачовете за купите в Англия пред титулярния избор Едерсон.

Лерой Сане и Давид Силва продължават възстановяването си от контузия, а Габриел Жезус и Бенжамен Менди все още не са готови за игра.

Резултат: 0:3