Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола предпочита отборът му да подобри представянето си пред това да счупи рекорда си за най-много точки в един сезон във Висшата лига.

Миналия сезон "гражданите" станаха първият отбор, достигнал 100 точки. Те триумфираха с титлата след серия подобрени рекорди, като завършиха на 19 точки пред втория Манчестър Юнайтед.

"Хората питат дали можем да подобрим рекорда за стоте точки и аз отговарям "Не", защото не сме тук, за да го правим", каза Гуардиола пред "Скай спортс". По думите му обаче футболистите му могат да подобрят представянето си.

"Разбира се, че можем да станем по-добри. Ако усещах, че няма как да станем по-добър отбор, бих се обадил на президента, за да му кажа: "Напускам". Но вярваме, че можем да се представяме по-добре и да увеличим превъзходството си. Дали ще се случи? Не знам, но вярваме, че можем да го направим", продължи той.

Сити поема към защитата на титлата си с гостуване на Арсенал. Според Гуардиола съперникът може да има силен сезон под ръководството на новия си мениджър Унай Емери, като стане по-постоянен.

"Хубаво е, защото всеки сезон във Висшата лига става все по-труден", каза мениджърът на шампионите, цитиран от "Дневник".