Манчестър Сити може да играе още по-добре, както обикновено бе изключително взискателен Пеп Гуардиола, въпреки силното начало на сезона. 

Гражданите спечелиха с 2:0 гостуването си на Арсенал след силно представяне и голове на Рахийм Стърлинг и Бернардо Силва и показаха, че отново са фаворити за титлата. Наставникът обаче не бърза да се радва. 

„Естествено, че цялостното ни ниво е високо. Няма как да отречем това. Неведнъж обаче съм казвал, че можем да се подобрим. Все пак съм няма как да не съм доволен от това, което видях срещу Челси и Арсенал“ заяви специалистът. 

„Няма как да питам футболистите, дали искат още успехи, защото те ще отговорят положително. Дали обаче наистина е така ще се види от представянето им. Това, което виждам на тренировките и в двата мача дотук ме радва, но все пак става дума едва за първия мач“ добави той и похвали Стърлинг и Менди. 

„Рахийм притежава невероятна физика. Справи се отлично, но все пак в края се измори, което е напълно нормално. Направи добри неща на световното първенство и е обичан силно в съблекалнята. Менди си е Менди. Понякога ти се иска да го убиеш, а друг си казваш: Уау, какъв играч само! Дава ни допълнителна енергия, но трябва да е по-спокоен“.