Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола отчете, че отсъствието на Кевин де Бройне ще бъде удар върху неговия тим, но също така прие и философски случилото се. 

Гражданите ще бъдат без белгийската си звезда за 3 месеца заради контузия в дясното коляно и наставникът обяви, че той ще бъде приет с „отворени обятия”, когато се върне. 

„Не е лесно да заменим Кевин. Ще опитаме да се справим по възможно най-добрия начин без него. Миналия сезон той бе страхотен и естествено никога не искаш да загубиш такъв играч, но в крайна сметка това е част от играта. За него и семейството му е трудно, но трябва да го приемем” заяви Гуардиола, който има и обяснение за случилото се. 

„Понякога това е нормално. Играчите не почиват пълноценно, връщат се, възстановяват се за кратко и отново са на терена. Все пак човешките същества си имат лимит” изтъкна Пеп. 

„Ние ще подкрепим Кевин и моят съвет към него е да си почине добре, след като нямаше възможност за това през лятото. Ще започне трениронки с нас, когато е готов и ние ще го приемем с отворени обятия” каза още Пеп.