Шампионът на Англия Манчестър Сити започна с неочаквана загуба у дома в група F на Шампионската лига, след като загуби с 1:2 от Лион. 

Гражданите играха лошо до почивката и две техни грешки бяха наказани от френския състав. Подобрението в редиците на домакините впоследствие не се оказа достатъчно и те върнаха само един гол. 

Босът на Сити Пеп Гуардиола бе наказан и гледаше мача от трибуните и видя равностойно начало без опасни положения. Стърлинг не прецени добре една ситуация, като се забави и след това стреля неточно. Фернандиньо също прати топката над вратата. 

Гражданите все пак се активизираха и в 17-ата минута Лапорт стреля с глава в гредата от малък ъгъл след центриране на Гюндоган. Гостите трябваше да се бранят, но в 26-ата минута нанесоха удар. 

Домакините загубиха топката в средата на терена, след което Фекир напредна отляво. Той центрира добре, но Делф трябваше да се справи и да избие. Той обаче не успя да уцели топката и Корне се оказа на точното място, за да стреля в далечния ъгъл. 

Небесносините опитаха да отговорят и Стърлинг реализира в 32-ата минута, но бе в засада при получаването на топката. След това Делф накара Лопес да спасява удара му. Последваха съмнения за дузпа за падане на Жезус, но реферът правилно замълча. 

Изглеждаше, че почивката ще дойде при 0:1, но вместо това нова грешка на домакините бе наказана. Този път Фекир се възползва от една загубена топка и с отличен удар от 20 метра я прати във вратата. 

Сити натисна очаквано след паузата и Лопес спаси удар на Жезус, който се отклони от Денайър. В 60-ата минута обаче, Депай бе изведен съм срещу Едерсон, стреля фалцово, но вратарят успя леко да докосне топката и да я отбие в гредата. 

Това се оказа важно, защото в 67-ата минута Бернардо Силва върна интригата. Сане се справи отлично отляво и португалецът отбеляза. 

Веднага след това Стоунс стреля с глава над вратата, а малко по-късно Агуеро прати топката в ръцете на Лопес от добра позиция. Домакините се разиграха, а резервата Сане действаше вдъхновено. 

Домакините обаче така и не успяха да изравнят, въпреки че Агуеро стлеля опасно в края и допуснаха разочароваща загуба на старта на Шампионската лига, която със сигурност ще вбеси Пеп Гуардиола. 

Манчестър Сити – Лион 1:2
 
0:1 Корне 26
0:2 Фекир 43
1:2 Б. Силва 67
 
Ман Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Лапорт, Делф, Гюндоган (55 Сане), Фернандиньо, Д. Силва, Б. Силва, Жезус (63 Агуеро), Стърлинг (76 Марез)
Лион: Лопес, Рафаел (76 Дюбоа), Марсело, Денайър, Ф. Менди, Корне (90 Траоре), Гей, Ндомбеле, Ауар, Фекир (78 Тусар), Депай