Серхио Агуеро ознаменува своя мач №300 за Манчестър Сити с попадение при 5:0 над Кардиф, с което излезе еднолично на 10-о място на най-добрите реализатори в историята на Висшата лига. 

Аржентинецът, който вчера удължи договора си с Гражданите до лятото на 2021-а година, вече има 147 попадения, като изпревари Теди Шерингам, с когото досега делеши позицията. 

До края на сезона обаче, той би трябвало да се изкачи с още няколко места нагоре, тъй като пред него сега са Лес Фърдинанд със 149 и Майкъл Оуен със 150 гола, които скоро ще бъдат изпреварени. 

На седмата позиция малко по-нагоре е Джърмейн Дефо, който е със 162 попадения, но ако всичко е нормално и той би трябвало да бъде изпреварен. Само с един гол пред него е Роби Фаулър, така че съвсем спокойно Агуеро може да е 6-и в края на сезона. 

През следващия сезон той вече ще погледне към Тиери Анри (175), Франк Лампард (177) и Андрю Коул (187), докато Уейн Руни (208) и Алан Шиърър (260) на този етап остават далеч от Кун, въпреки че нападателят би могъл да излезе втори до края на престоя си на Острова.