Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола изрази възхищението си от представянето на младока Фил Фодън, който блесна при победата над Оксфорд с 3:0 за Купата на Лигата снощи. 

18-годишният футболист участва при първите два гола на своя отбор, след което сам вкара третия и бе избран за играч на мача. Той бе една от 10-те промени, които Гуардиола направи в състава си и според наставника му предстои бляскаво бъдеще. 

„Начинът, по който отпразнува първия си гол за клуба бе сякаш е вкарал на финал на световно първенство, но това  е така, защото е фен на Сити. Мечтая той да бъде тук през следващите 10 години и ще играе редовно, което вярвам, че ще се случи. След това не знам какво ще стане“ заяви Пеп. 

Босът на Оксфорд Карл Робинсън сравни Фодън с Андрес Иниеста, но Гуардиола бе малко по-предпазлив в коментарите си. „Уау, това са силни думи. Много пъти съм казвал, че ние сме много доволни от Фил, но не искам да го поставям под напрежение. Иниеста е един от най-добрите играчи, които съм виждал в живота си, така че не трябва да притискаме Фил. Той обаче има качествата да играе дълго време в Сити, но трябва да се развива стъпка по стъпка“ изтъкна специалистът.