Хофенхайм – Манчестър Сити, мач от група F на Шампионската лига, „Рейн-Некер Щадион”, 19,55 часа, съдия Дамир Скомина
 
Контузени за Хофенхайм: Фогт, Бикакчич, Нордвайт, 
Контузени за Ман Сити: Де Бройне, Браво, Мангала
Под въпрос за Ман Сити: Менди
 
Прогноза
 
Манчестър Сити ще гостува в Германия на Хофенхайм с единствена мисъл за победа след лошото начало в Шампионската лига и загубата от Лион, която трябва да бъде компенсирана. 
 
В края на седмицата Гражданите ще гостуват на Ливърпул в Англия, но едва ли ще мислят за този мач, тъй като при нов неуспешен резултат позицията им в Европа може да се окаже сериозно застрашена. 
 
Очакванията са Серхио Агуеро да стартира за гостите, въпреки че срещу Брайтън напусна с лек здравословен проблем, но след това тренира, така че би трябвало да води нападението. Лерой Сане също се очаква да започне в стремежа на англичаните да спечелят на всяка цена. 
 
Хофе загуби за трети път в 6 мача през уикенда, но 31-годишният треньор на тима Юлиан Нагелсман ще се наслади на възможността да премери сили срещу Пеп Гуардиола. 
 
„Винаги е трудно да се предвиди какъв ще бъде неговият подход, но аз имам някои идеи” заяви наставникът, чийто тим отстъпи с 3:6 в двата мача срещу Ливърпул в плейофите за влизане в групите през 2017-а. 
 
В същото време Небесносините са без загуба в последните си 5 двубоя срещу германия, печелейки 4 от тях и ще направят всичко възможно да прекъснат серията си от 4 поредни загуби в Европа. Те получиха поне по 2 гола в тези мачове и стабилизирането в отбраната също ще бъде от значение. 
 
Гуардиола няма загуба в 6 мача срещу Хофенхайм, записвайки 5 победи и сега отново ще се надява на подобна развръзка. Много е вероятно тя да бъде постигната, въпреки че германските опоненти по традиция са много трудни за преодоляване. Все пак формата на Сити и класата на отбора би трябвало да бъдат достатъчни лошата серия в Шампионската лига да приключи. 
 
Резултат: Хофенхайм – Манчестър Сити 1:3