От Манчестър Сити планират да започнат розговори за удължаване на договора на Лерой Сане, който успя да подобри сериозно формата си напоследък, пише вестник „Сън“. 

Крилото бе замесен в 25 гола на Гражданите през миналия сезон, но през лятото не попадна в състава на Германия за световното първенство и в първите мачове от тази кампания бе на пейката, като Пеп Гуардиола го критикува заради поведението му и отношението по време на тренировките. 

Това обаче явно даде резултат, защото в последните мачове Сане отново е главна фигура в отбора, като успя да си върне предишната форма и отново получава похвали за изявите си. 

Затова и от клуба са готиви да го възнаградят с нов подобрен контракт, въпреки че сегашният е до лятото на 2021-а година. Заплатата на Сане от 65 000 паунда на седмица обаче, се очаква да бъде увеличена, тъй като той е един от най-ниско платените в отбора, като новото споразумение вероятно ще бъде за около по 100 000 лири седмично. 

„Лерой отново е във форма. Той успя да остави трудностите зад гърба си и в последните седмици е на отлично ниво. Затова и клубът е готов да започне преговори за новия му договор“ заяви източник от щаба на Небесносините.