Крилото на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг похвали бившия си съотборник Джейсън Санчо за желанието му да успее и смелостта да напусне Англия като тийнейджър.

Санчо стана първият играч, роден в това хилядолетие, който представлява "трите лъвове", а това се случи при равенството 0:0 с Хърватия в турнира Лига на нациите.

Рахийм Стърлинг беше възхитен от Санчо: "Да отидеш в чужбина толкова млад и да докажеш себе си, това показва много за човека. Можеше да поеме лекия маршрут и да остане в Сити, но видя, че се развива по-добре".

"Той се е свил в Германия и когато сте на тази възраст, това вероятно е нещо, от което се нуждаете. Да имаш това уединение и да бъдеш сам малко и да се съсредоточиш единствено върху футбола. Аз съм много щастлив за него".

"Санчо е лидер в Европа с асистенции, като до този момент е подал пет гола в тази кампания за Борусия Дортмунд. Англичанинът има по-добро постижение по този показател от Лионел Меси и Кристиано Роналдо (общо четири), като те са играли три пъти повече от него".