Oт Манчестър Сити ще започнат преговори с халфа Лерой Сане за нов контракт. Младият футболист има оставащи две години и половина от настоящия му договор с "гражданите".

Офанзивният играч се присъедини към редиците на мениджъра на Пеп Гуардиола от Шалке 04 през 2016 година за сумата от 37 милиона паунда. От клуба вече са се срещнали с представители на крилото в опит да го убедят да остане на "Етихад" за още няколко сезона.

Сане се представи много силно и помогна за титлата на Сити през изминалата кампания. Освен това, футболистът спечели наградата за най-добър млад играч на миналия сезон във Висшата лига.

Въпреки трудния старт на новия сезон, халфът е в дългосрочните планове на Гуардиола. Той бе оставен извън състава на "гражданите" за домакинството на Нюкасъл заради лоша дисциплина, а по-рано не бе повикан от селекционера на националния отбор на Германия Йоахим Льов за световното първенство в Русия.

"Гражданите" ще се опитат да обвържат с клуба Сане в дългосрочен план, след като вече сториха това с Кевин Де Бройне, Габриел Жезус, Едерсон и Николас Отаменди през миналата година.

Давид Силва и Фернандиньо пък подписаха краткосрочни сделки заради възрастта си, които ги оставят на "Етихад" за още един сезон, а през изминалия месец Серхио Агуеро удължи своя контракт с тима до юни 2021 година.